Lezing OV-chipkaart, 14 oktober 2008
OV-chipkaart: vrijheid of beperking?

OV-chipkaart De invoering van de OV-Chipkaart is in volle gang, in de loop van 2009 kan iedereen in Nederland met deze kaart reizen. Gezien de grote impact gaat dit niet zonder slag of stoot, het onderwerp beveiliging haalt regelmatig de landelijke pers. Maar wat is de OV-chipkaart nu precies en welke bevelligings-technologie wordt ervoor gebruikt?

Met een aantal studenten en young professionals van de Rijksuniversiteit en Hanzehogeschool Groningen organiseert Ngi-Noord en Ngi-J een lezing over de beveiliging van de OV-chipkaart.


Sprekers

Peter van Rossum
Dr. Peter van Rossum is universitair docent bij de vakgroep Digital Security van de Radboud Universiteit. Als gepromoveerd wiskundige houdt hij zich vooral bezig met mathematische aspecten van computerbeveiliging. Zijn onderzoek richt zich onder meer op de veiligheid, privacy en anonimiteit van communicatie protocollen. Als cryptanalist is hij betrokken bij de veiligheidsanalyse van de Mifare Classic, een chip die wordt gebruikt in de OV-chipkaart.

Paul Kleppe
Paul werkt sinds 1979 bij de Nederlandse Spoorwegen. Is begonnen in functies met direct klantcontact zoals lokettist, perronopzichter, treindienstleider en verkeersleider. Vervolgens de overstap gemaakt naar het hoofdkantoor in Utrecht en daar meegeholpen aan de professionalisering van de afdeling Klantenservice. Daarna werkzaam geweest als project-voorlichter in het Spoortunnel-infocentrum in Rotterdam. Heeft na ingebruikname van de Spoortunnel een nieuw informatie-centrum opgezet in het NS-hoofdkantoor in Utrecht. Dit centrum fungeert als showroom waar personeel, stakeholders en klanten kennis kunnen maken met de nieuwste NS-projecten. In 2005 als voorlichter gaan werken voor het project OV-chipkaart en Poortjes. De komst van de OV-chipkaart is zo’n grote verandering in de manier van reizen en betalen in het openbaar vervoer, dat er 4 regionale ‘Trefpunten’ zijn geopend waarin klanten en personeel op reis gaan en zo in de praktijk ervaren hoe de nieuwe OV-chipkaart werkt.

De lezing wordt afgesloten met een forumdiscussie.

posterProgramma

16:00  Koffie
16:30 De beveiliging van de OV-chipkaart
17:30  De OV-chipkaart bij de NS
18:30  Broodmaaltijd
19:15  Forumdiscussie
20:00  Afsluiting

Entree


Gratis voor Ngi-leden, studenten en young professionals (< 30 jr). 
Abonnee’s Ngi-Noord-mail 30 euro.
Overige belangstellenden 60 euro.

Alle deelnemers ontvangen een USB-stick met de lezingen.

Aanmelden kan tot 7 oktober via de NGI website.

Je ontvangt een bevestiging per e-mail met daarin de locatie en routebeschrijving.


Datum: 14-10-2008
Starttijd: 16:00
Eindtijd: 20:00

Voor meer informatie, download hier de poster van de lezing.

 
Volgende >